Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők

                       Szereplők

 

      Ebben a játékban sem fukarkodott a szereplőkkel  a Rockstar Games.

Számos fő- és mellékszereplővel ismerkedhetünk meg a játék során. Számos ember (köztük szinészek és rapperek) szolgáltatták hangjukat a játékban fellelhető szereplőknek. Ezt bizonyitja az is, hogy körülbelül 330 személy adta hangját a San Andreashoz.

            Ebben a cikkben egyes szereplőkről fogok irni. Lássunk hozzá:

        

       1. Carl "CJ" Johnson  

                   Szinkronhang:Chris Bellard

                     A játék főszereplője, és az általunk irányitott karakter is egyben. A játék kezdete előtt 5 évvel menekült el Liberty Citybe, ahol Joey Leone-nak dolgozott. Amig ő Libery Cityben van nagyon megváltozik otthon az élet; a Johnson család által vezetett Grove Street Families banda nagyon legyengült. Carl visszatér San Andreasba, mivelhogy megölik az anyját. Hazatérése után elhatározza, hogy San Andreas államban marad, bosszút áll anyja gyilkosain és a bandájával újra a csúcsra próbál törni.

 

      2.Sean "Sweet" Johnson

                      Szinkronhang: Langston Faizon Santisima

              A Johnson család legidősebb tagja. Carl testvére. Kiartó ember, utálja a kemény drogokat igy amig Carl távol volt és Sweet vezette a bandát, Sweet betiltotta a kemény drogokat a banda körében. Sweet segit Carlnak visszazökkenni a régi kerékvágásba, és átadja a banda vezetését CJ-nek, majd elkezdődik az igazi harc az ellenséges bandák ellen.

 

     3. Kendl Johnson

                    Szinkronhang:Yolanda Whittaker

              A Johnson család egyetlen nőnemű tagja, Carl húga. Ő az egyetlen olyan ember a családban aki egyáltalán nem támogatja a szervezett bűnözést.Barátja, Cesar Vialpando, a Varios Los Aztecas banda vezetője, ennek köszönhetően a két banda együtt dolgozik a történet során.

 

     4.Melvin "Big Smoke" Harris

                     Szinkronhang:Clifton Powell

              Egyik rangidős vezetője a Grove Street Familiesnek, kicsit kövér ezért gyakran poénosan beszólogatnak neki. Nem tiszteli a bandát, mert elköltözött a Grove Streetről az ellenséges banda, a Ballas területére, Idlewoodba. Később, a játék folyamán ellenünk fordul a Sweet által létrehozott drogzárlat miatt. Később ő lesz Los Santos legnagyobb drogbárója, a Ballasnak és a Los Santos Vagosnak is továbbit drogot.

 

     5.Lance "Ryder" Wilson

                        Szinkronhang:Aaron Tyler

             Szintén rangidős vezetője a Grove Street Familiesnek, akárcsak Big Smoke. Ő szerzi be a fegyvereket a banda számára a Grove Streeten lakik közel a Johnson házhoz. Nemigen tiszteli CJ-t, mert régimódinak tartja gondolkodásmódját , de Carl igyis Rydert tartja egyik legjobb barátjának. Később kiderül, ő és Big Smoke összedolgoznak, azért mert sok pénzt, és hirnevet szeretnének maguknak. Ebben a dologban segit nekik a C.R.A.S.H. ,ami egy korrupt rendőrökből álló szervezet.

 

      6.Frank Tenpenny

                       Szinkronhang:Samuel L. Jackson

              A C.R.A.S.H. csoport főnöke.Korrupt rendőr aki kihasználja hatalmát, és folyamatosan fenyegeti a Los Santosi bandák vezetőit. Ezalól persze kivétel a Ballas, akikkel jó kapcsolatban áll. Ő bizott meg embereket, hogy öljék meg CJ anyját, amit azért követett el, hogy ekkor bizonyára Carl is hazatér, igy rákenhetik Ralph Pendelburry(Fank Tenpenny, és Eddie Pulaski régi társa)megölését. Legtöbbször Eddie Pulskival és Jimmz Hernandezzal láthatjuk.

 

      7.Eddie Pulaski

                       Szinkronhang:Cristopher Shanon Penn

 

              A C.R.A.S.H. csoport egyik tagja. Gyakran látható Frank Tenpenny és Jimmy Hernandez társaságában. Ő a játék egyik negativ szereplője.

 

     8.Jimmy Hernandez

                        Szinkronhang:Armando Riesco

             A C.R.A.S.H. legújabb tagja.Frank Tenpennz és Eddie Pulaski társa. Igazából ő nem egy korrupt rendőr, de két társa azt szeretné hogy ő is azzá váljon. Jimmynek muszáj volt együttműködni velük, különben golyót kapott volna a fejébe, akárcsak Ralph Pendelburry. Mikor rájön, hogy túl messzire mentek a dolgok, jelenteni próbálja Eddie és Frank bűntetteit. Frankék megtudják ezt , és leütik Jimmyt egy ásóval és otthagyták, mert azt gondolták, hogy megölték Jimmyt.Viszont Jimmy magához tér és megmenti Carl életét. A rendőrt később Pulaski lelövi.

     

       9.Cesar Vialpando

                        Szinkronhang:Clifton Collins Jr.

            Egy megbizható ember, Kendl barátja. A történet során Cesar CJ egyik legjobb barátja lesz. A Varrios Los Aztecas banda vezetője. Ő szervezi az illegális utcai versenyeket, fő specialitása a Lowrider(hidraulikus)autók és a fegyverek. Nagyon sokat segit főhősünknek a játék során. Ő is -akárcsak Sweet- megtiltja bandatagjainak , hogy kemény drogokat szivjanak.

 

      10.Jeffrey "OG Loc" Cross

                          Szinkronhang:Jonathan Anderson

           Carl régi barátja, a Johnson ház közelében lakik. Azt képzeli magáról, hogy egy kemény gengszter és hogy ő a város legjobb rappere.Sokan mondják rá, hogy pocsék a hangja, de ő azt mondja, hogy csak irigykednek rá. Később börtönbe kerül, ahol megismerkedik cellatársával, Freddy-vel. Végül egy gyilkosság történik , amelyben Freddy meghal. Később munkát kap:egy gyorsétterem WC-jét kell takaritania. Majd igénybe veszi Carl segitségét, mert ő akar lenni a város legjobb rappere.

 

     11.Madd Dogg

                         Szinkronhang:Tracy Marrow

            Madd Dogg egy hires és elismert rapper Los Santosban. Mikor CJ a városba érkezik Madd Dogg a csúcson van. Épp az első albumát készitik, saját ruhaboltja nyilik stb. Mikor OG-Locnak dolgozunk el kell lopjuk a verseit, meg kell öljük a menedzserét. Végül már nem is lesz hires, elkezd inni , alkoholista lesz. Később megpróbálja megölni magát, de Carl megmenti őt. Ezután Carl lesz Madd Dogg legjobb barátja és a menedzsere is egyben.

 

          12.Catalina

                         Szinkronhang:Cynthia Farrell

 

              Cesar jóvoltából találkozunk vele egy vendéglőben. Elmondja nekünk , hogy 4 vidéki helyen rabolni szeretne. Sokszor meg is kell őt mentenie Carlnak. Egy idő után Catalina szerelmes lesz CJ-be. Később megutálja Carlt, amit CJ pénzéhességével indokol. Egy autóversenyen találkozunk újra vele , egy ismerős arccal , Claude Speed-del az oldalán. A verseny után közli velünk, hogy Claude-al Liberty Citybe utazik.

 

               13.Claude Speed

                          Szinkronhang: nem szólal meg a játék folyamán

 

               Claude Speed volt a GTA II és a GTA III főszereplője is. Most megint visszatér , viszont most csak mellékszereplőként. Ebben az epizódban sok olyan dolgot megtudunk róla , amit eddig nem tudtunk. Például fény derül arra is , hogy hogyan jött össze Catalinával, és a teljes nevét is most tudjuk meg. Fura módon itt sem szólal meg , akárcsak a GTA III ban sem hallhattuk hangját. Viszont most egy autóversenyen versenyezhetünk ellene, ezután utazik el Libery Citybe.

 

            14.The Truth

                           Szinkronhang:Peter Fonda

 

                The Truth egy idős hippi, aki egy farmon él San Fierro közelében. Ezen a farmon marihuána termesztéssel foglalkozik. Később Tenpenny felfedezi a vadkenderültetvényt, ezután Truth drogot ad Tenpennynek, hogy távol tartsa farmjától a zsarukat. Viszont ez nem segit a helyzetén igy fel kell gyújtania az ültetvényt. Neki köszönhetjük San Fierro-i garázsunk beindulását is , továbbá sok információja van Mike Toreno-ról.

 

            15.Wu Zi Mu (Woozie)

                             Szinkronhang:James Yaegashi

                  Woozie egy vak fiatalember, a Mountain Cloud Boys Triádnak vezetője. A bandája San Fierro kinai negyedében, valamint Las Venturasban tevékenykedik. Woozie a Four Dragon's Casino tulajdonosa is egyben. A kaszinó beinditásában CJ segitett neki , mivel eltűntette a szinről a konkurens Caligula kaszinót. Nagyon szerencsés alak, főleg mikor CJ-vel blackjackezik. Sajnos a vaksága miatt nem tud úszni.

 

             16.Mike Toreno

                             Szinkronhang:James Howard Woods

 

                     Valószinűleg a CIA-nak dolgozik. A játék elején T-Bone Mendezzel és Jizzy B.-vel tagja a Loco Syndicate bűnszövetkezetnek, amely a drogkereskedelemre szakosodott. Később kiderül , hogy összeköttetésben van Ryderrel és Big Smoke-al is Cesarral meg kell ölnünk a bűnszövetkezet tagjait, Mike Torenot is. Később kiderül , hogy nem sikerült őt megölnünk, viszont most segit megoldani egy kinos ügyet, de nem ingyen...

 

             17.Jizzy B.

                              Szinkronhang: Charles Quinton Murphy

 

                     San Fierro legnagyobb üzletembere. Övé a Battery Point környékén található "Pleasure Domes" nevezetű klub. Inkább prostituáltak futtatásával foglalkozik de néha kisebb drogügyletekbe keveredik. Később megismerkedik T-Bone Mendez-zel és tagja lesz a Loco Syndacte egyesületnek, amelynek Mike Toreno és T-Bone is tagja. Később meg kell ölnünk őt, hogy elkaphassuk a banda többi tagját egy gyűlésen, ahol Rydert és Mendezt is meg kell ölnünk.

 

              18.Kent Paul

                               Szinkronhang:Danny Dyer

           

                      Visszatérő alak, akit már a GTA Vice Cityből is ismerhetünk. Miután megismerkedett Tommy Vercettivel visszaköltözött Angliába és ott nagy sikereket ért el a zenei ipar terén. Barátjával, Maccer-rel létrehozott egy együttest, aminek a Guming Chimps nevet adták. Később az együttes Las Venturasba utazott szerencsét próbálni, viszont egy különösen "jól sikerült" buli után az együttes elvesztődik a Las Venturas körüli sivatagban és csak Paul meg Maccer helye ismert.

 

                   19.Maccer

                                Szinkronhang:Shaun William Ryder

 

                        Fronténekes a Guming Chimps nevű bantában, valamint Kent Paul társa is egyben. Érdekes szereplő, sokszor mikor már nem birja tovább, magához nyúl viszont a játék készitői mindik valamilyen formában kicezúrázták. San Andreasba érkezésük után megismerkedik Truth-al , akivel nagy bulit csapnak a sivatagban. A buli után miután ő és Kent Paul felébrednek nem emlékszenek semmire, csak azt látják , hogy a banda többi tagja furcsa módon eltűnt.

 

              20.Ken "Rosie" Rosenberg

                                          Szinkronhang:William Edward Fichtner

                       A Vice Cityben megismert paranoiás ügyvéd is egy visszatérő alak lett a San Andreasban. A Leone valamint a Forelli maffiacsaládok munkálkodása miatt lett drogfüggő. Attól fél, hogy a két család közül valamelyik használja őt egy leszámolásta, és mindegy , hogy melyik család öli meg őt, az úgyis a két család közti háború következménye lehet.  Viszont ő sem tudja azr, hogy a Leone és a Sindaco család 5000000$-os alkut kötöttek, miszerint a két család egyesülne , és bérelne egy részt a Forellikkel együtt a Caligula Casinóból. Ken Rosenberg jóbarát Kent Paullal és Maccerrel, végül együtt szöknek el Las Venturasból.

 

                 21.Don Salvatore Leone

                                        Szinkronhang: Frank Vincent Gattuso

 

                 A Leone maffiacsalád feje, és Joey Leone apja. A játék elején övé a Caligula Casdino egyharmada, később megszerzi az egész kaszinót, CJ segitségével. Ezek után Carl, Woozie és egy kisebb csapat sikeresen kirabolják a kaszinót. Később Salvator megfenyegeti CJ-t a családjával kapcsolatban.

 

               További szereplők:

                              -Old Reece

                              -Mark "B-Dup" Wayne

                              -Barry " Big Bear" Thorne

                              -T-Bone Mendez

                              -Zero

                              -Ran Fa Li

                              -Su Xi Mu

                              -Guppy

                              -Dwaine

                              -Jethro

                              -Johnny Sindacco

                              -Jimmy Silverman

                              -Freddy

                              -Tony

                              -Maria Latore